Bu fırsatı almak için gereken zaman dolmuştur. Benzer kampanyalara bakabilirsiniz.
Fırsat Bu Fırsat
İstanbul'un geçmişten geleceğe uzanan muhteşem hayatını birebir yaşarken, kendinizi iyi hissedeceğiniz ortamlarda dinlenin, yenilenin. Şehrin dört bir köşesinde hayalleri kışkırtan güzellikleri, taptaze bir enerjiyle keşfedin!
Aramızda uzun bir zaman dilimi olsa da, yüzyıllar öncesinin İstanbul sakinleriyle ortak yanlarımızdan biri de hamam sefası! Buharın ve sıcağın sarıp sarmaladığı o tarihi mekanda keseyle ölü deriden kurtulup cildinize tazelik kazandırırken; köpük masajıyla da yorgunluğunuzu ve stresinizi atabilirsiniz.
İstanbul'un kış soğuğunda, sıcağın size bir dost gibi eşlik edeceği hamam sefasının ardından günün geri kalanına dinlenmiş ve daha keyifli olarak devam etmeye ne dersiniz?
Groupon, size sıcacık ve dinlendirici bir fırsat sunuyor!
Tarihi Acemoğlu Hamamı'nda Kese, Köpük Masajı ve Meyve Suyu İkramından Oluşan Acemoğlu Sefası 85 TL Yerine 37 TL! Bir Mimar Sinan Eseri; Acemoğlu Hamamı:15. yüzyıldan günümüze miras kalan, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Hamam, Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmiş olan Şehzadebaşı Yeniçeri Ocagı'nın içinde yer almaktaydı. Mimari detaylarına ait kayıtlari zaman içinde kaybolmuş olmasına rağmen, Tarih Vakfı ve Kültür Bakanlığı'nın ortak projesi olan sekiz ciltlik "Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi"ne göre Acemoğlu Hamamı, Osmanlı İmparatorluğu'nun baş mimarı olan Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biridir.
Acemoğlu, 1778-1846 yıllari arasında ünlü Türk müziği bestecisi Hamamizade İsmail Dede Efendi ailesi tarafından sahiplenilmiş ve halka açık bir hamam olarak işletilmeye başlanmıştır. Hamamizade takma isminin anlamı "Hamam Efendisi" olup, bu sıfatı kendisine Acemoğlu Hamamı getirmiştir.
Dede Efendi ailesi ile geçen yılların ardından ise hamam, kaderine terk edilmiş ve kapatılmıştır. Aradan geçen bu uzun zamanın sonrasında, Celal Ağa Konağı Oteli'nin mimari çalışmaları sırasında, Acemoğlu Hamamı da tekrar sahiplenilmiş ve aslına tamamen sadık kalınarak restorasyona alınmıştır. Beş yıl süren restorasyon çalışmaları sonucunda Acemoğlu Hamamı, tarihi ve kültürel değerinde en ufak bir değişiklik olmadan, tüm mimari özelliklerini koruyarak kapılarını tekrar açmıştır.