Biraz dans edelim...Beyoğlu Galapera da flamenko yada hiphop dans kursu 1 aylık eğitim 150TL yerine %67 firsatkovala.com indirimiyle 50TL

İndirimli Fiyat: 50 TL
Değeri:
150 TL
İndirim:
% 67
Kazancınız:
100 TL
Bu fırsatı almak için gereken zaman dolmuştur. Benzer kampanyalara bakabilirsiniz.

Fırsat Bu Fırsat

· Ritim atölyesi ve perküsyon eğitimi.
· Dersler Pazar günü saat 18:30 20:00 arası filamenko 11:00 13:00 arası hiphop dansı yapılacaktır.
· Derslerin başlangış tarihi 17 Nisan 2011
· Kişi başı 1 adet kupon kullanabilirsiniz
· Detaylı bilgi ve Rezervasyon Tel: 0(535) 2255653

Nasıl Kullanılır?

· Fırsatı satın alın, fırsat kodunuzu mail olarak gönderelim.
· İşletmeye İsminizi, Soyisminizi ve Fırsat Kodunuzu söylemeniz yeterli.
· Dilerseniz fırsat kodunuza, kullanım tarihlerine ve tüm detaylara "Fırsatlarım" sayfasından ulaşabilirsiniz.

Fırsatı Sunan

Site:Fırsat Kovala
Destek Hattı:(212) 227 36 83

İşletme:Galapera Sanat & Kültür
http://www.galapera.com
Telefon:0(535) 2255653

Fırsat Detayları

Flamenko, Güney İspanya'nın Endülüs bölgesine özgü ama bu bölgeyle sınırlı kalmamış bir müzik ve dans türüdür. 14.yy. sonrasında Çingenelerin, Arapların, Yahudilerin ve toplumdışı bırakılmış Hristiyanların toplumun dış çevresinde kaynaşması sonucu meydana gelmiştir. Her ne kadar Flamenko Endülüs bölgesine özgü olsa da sadece bu bölgeye veya İspanya'ya ait değildir. Flamenko Flamenkocularındır. Dünyanın her yerinden gönül verenlere, Flamenko için içten olarak bir şey yapanlara aittir.

Flamenkonun oluşumu ve gelişiminde Çingeneler çok büyük bir role sahiptirler. Bu nedenledir ki flamenkonun tarihini incelemek için önce çingenelerin tarihine bakmak gerekir. Çingeneler, günümüzden yaklaşık 1000 yıl önce Hindistan'dan açlık, savaş, kıtlık gibi nedenlerle yola çıkarak, Batı'ya doğru göç etmeye başlamışlardır. Kimi gruplar Anadolu üzerinden, kimileri ise Mısır ve Kuzey Afrika üzerinden Batı Avrupa'ya yayılmışlardır. Gittikleri bazı batı ülkelerinde Mısırlı oldukları düşünülmüştür. İngilizcedeki "gipsy" kelimesinin "Egyptian" yani Mısırlı kelimesinden türediği zannedilmektedir. Çingenelerin İspanya'ya geldikleri yıllar İspanya tarihi açısından da önemli bir döneme denk gelmektedir. 800 senedir hüküm süren Emevi egemenliği de 1492 de başkent Granada'nın düşmesiyle sona ermiştir. Gene aynı yıl Colomb Amerika'yı keşif gezisine çıkmıştır.

Emevilerin yani Müslümanların ülkeden çıkarılmasıyla beraber bu dönemde "Hıristiyanlaştırma" hareketi başlamış ve yüzyıllar boyunca süregelen hoşgörünün yerini baskılar ve yasaklar almaya başlamıştır. Çingeneler de, İspanya'da yaşayan Müslüman ve Museviler gibi Hıristiyan (Katolik) dinini seçmeye, İspanyolca'yı anadil olarak kabul etmeye zorlanmışlardır. Müzik dalında üstün yeteneğe sahip çingenelerin zamanla zengin ailelerin kutlama, düğün gibi törenlerinde çalgı çalmaya, şarkı söylemeye, bununla beraber tarla işçiliği, maden işçiliği, sepetçilik, demircilik gibi işlerle hayatlarını kazanmaya başlamışlardır. spanya'nın 1700'lerden itibaren Afrika'yı keşfetmeye başlamasıyla birlikte Sevilla en büyük köle pazarı haline gelmiş ve bu da Afrika müziğinin Endülüs'e ulaşmasını sağlamıştır. Bunun yanı sıra Amerika'nın keşfi ile Sevilla ve Cadiz önemli birer ticaret limanı olunca Latin Amerika müziğinin de Endülüs'e ulaşması kaçınılmaz olmuştur. 780'lerde ilk şarkıcılardan bahsedilir. Flamenkonun altın çağı 1840'larda yaşanır. Şarkı ve dansa daha çok önem verilir. Sevilla'da Cafe Cante'ler (flamenko gece kulüpleri) açılır ve 1910'lara kadar varlıklarını korur. 1922'de ilk flamenko şarkı yarışması düzenlenmesiyle birlikte flamenkonun profesyonelleşme, gelişme ve daha geniş kitlelere açılma imkanı ortaya çıkmıştır. Flamenko 1936 yılında İspanya iç savaşı sırasında birçok sanatçının ülkeyi terk etmesiyle dünyaya açılmış oldu. 1950'lerde flamenko festivallerde yer almaya başladı ve günümüze kadar ulaştı. tnik kökenlere bakıldığında flamenko bir karşı duruş ifadesi olarak karşımıza çıkar. Yoksulluktan, terk edilmişlikten, önyargının ve toplumsal unutulmuşluğun acısından kurtulmak için haykıran, marjinalleşmiş Endülüs halkının kuşandığı diğer silahlar gibi flamenko da kültürel bir direniş silahıydı. Çingenelerin, arapların, yahudilerin ve toplum dışı bırakılmış hrıstiyanların, toplumun dış çevresinde kaynaşması sonucu meydana gelmiş, yaşanan yoksulluğun, ezilmenin acısını Endülüs folkloruyla birleştirerek ifade etmiştir.