-Bu hafta sonu da farklı bir aktivite yapalım, şehrin sterinden uzakta bir yerlerde sevdiklerimizle zaman geçirelim diyorsanız BKM Tur'un sizlere sunduğu bu fırsatı kaçırmayın! Beypazarı - Mudurnu - Göynük Turu 1 Gece Çamlıçeşme Otelde Konaklamalı 1 Sabah Kahvaltısı + 1 Akşam Yemeği 199 TL Yerine 99 TL!
-BKM Turu arayarak deteylı bilgi alabilirsiniz. 0212 343 18 18
-17 yaş ve altı misafirlerimiz ile 65 yaş üstü misafirlerimiz için: 35,00 TL Yetişkinlerden: 40,00 TL ekstra ücret alınmaktadır.Otobüste ve ya ofisimizden tahsil edilebilir.
- Bu fırsat Bkm Turizm tarafından sizlere sunulmaktadır.
- Fırsat 15 Nisan'a kadar geçerlidir.
- Detaylı bilgi ve rezervasyon için.0212 343 18 18
- Kişi kendi için dilediği kadar fırsat çeki alabilir.
- Bu güzellikten sevdiklerinizi de mahrum bırakmayın, Satın alıp sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz.
- E posta adresinize 13 haneli "Güvenlik Kodunuz" gelecek.
-Gelen güvenlik kodunu yazdırmanız yeterlidir. Bilet yerine geçecektir.
• Mail gelmediğini düşünüyorsanız "Spam","Junk" ya da "Önemsiz" adlı mail kutularına bakınız.
• Ya da dilediğiniz anda "Fırsatlarım" linkine tıklayarak da satın aldığınız biletleri görüntüleyebilirsiniz, yazdırabilirsiniz.
Adres : ErgenekonMah. Cumhuriyet Cad. Başaran Apt. No:171/A Harbiye İstanbul
Telefon : 0212 343 18 18
Web : http://www.bkmtur.com/
Site | : | Birlikte Alalım |
Destek Hattı | : | (212) 421 04 00 |
İşletme | : | Bkm Tur http://www.bkmtur.com/ |
Adres | : | ErgenekonMah. Cumhuriyet Cad. Başaran Apt. No:171/A Harbiye İstanbul |
BEYPAZARI
Anadolu'nun her karışı gibi Beypazarı toprakları da çok eski uygarlıkların yaşayışlarına sahne olmuş. İlk yerleşimi işaret eden net bilgiler bulunmamakla birlikte yerleşim yeri olarak kullanılmasının eski çağlara dayandığını gösteren bulgular vardır. Bu yüzden üzerinden değişik hakimiyetler gelip geçen Beypazarı topraklarında biriken tarih farklı kültürlerin izlerini taşımaktadır. Beypazarı'nın Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde deyinmeden geçemediği tarihi önemi, bu farklılıklarla beslenmiştir.
Eski bir yerleşim yeri olan Beypazarı topraklarında, sırasıyla Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlıların egemen olduğu bilinmektedir.
Selçuklular döneminde Beypazarı, İstanbul - Bağdat yolu üzerinde önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Beypazarı, Orhan Bey'in Ankara'yı alması ile Hüdavendigâr (Bursa) Sancağı'na bağlanarak Osmanlı yönetimine geçmiştir.
Roma döneminde, "Lagania" adını alan bu yöre bir piskoposluk merkezi haline gelmiştir. "Kaya Doruğu" anlamına gelen bu ad daha sonra o dönemlerde hüküm süren İmparator Anastasius'un (M.S. 491 - 518 ) bölgeye ziyaretiyle "Lagania Anastasiapolis" olarak değişmiştir. İstanbul'u Ankara'ya ve Bağdat'a bağlayan geçit yolları üzerindeki konumuyla ticari anlamda parlak dönemlerini yaşamıştır.
Türklerin Anadolu'ya egemen oluşuyla Türkmen boylarının da yurdu olur Beypazarı.Bu boylardan en önemlisi Kayı Boyu'dur. Selçuklu Sultanlığı kendilerine yurt olarak yer göstermiş, Gazi Gündüzalp yönetiminde ilk önce Ankara civarına yerleşmişlerdir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in dedesi Gazi Gündüzalp'in mezarı Beypazarı'nın Hırkatepe Köyü'ndedir.
"İlk kurucusunu bilmiyoruz. Fakat, ilk fatihi Kütahya beylerinden Germiyanoğlu Yakup Şah'ın veziri Dinar Hezar'dır. Onun için şehre "Germiyan Hezar" da derler. "*
MUDURNU
Bolu'nun bir ilçesidir. İl merkezine 52 km uzaklıktaki Mudurnu İlçesi eski Türk evleri bakımından önemli bir özelliğe sahiptir. Yeşilin hakim olduğu ilçede bulunan 165 adet ev ve 8 Cami, çeşme ve hamam olmak üzere toplam 173 adet mimari değeri yüksek yapı nedeniyle "Kentsel Sit Alanı" ilan edilmiştir. Türk sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri ise Armutçular Konağı ve Keyvanlar Konağıdır. Yöresel ev yemeklerinin tanıtıldığı konaklardan oda kiralamak, da mümkün. İlçe sınırlarındaki Abant Gölü, Sülük Gölü, Karamurat Gölü, Şeyh-ül Ümran Tepesi(Şeyh-ül imran bayramı temmuz ayının ilk haftası yapılır) görülmeye değer yerlerinden olup tüm Mudurnu'yu kuş bakışı izleme imkânı sunar. Ana gelir kaynağı hayvancılık olan Mudurnu'da bayanların hünerle işlediği iğne oyası da önemli bir gelir kaynağıdır. Ayrıca pişmaniye adıyla bildiğimiz Mudurnu saray helvalarının üretim merkezi olan Mudurnu birçok isimle kendini Türkiye ve dünya çapında duyurmuştur. Demirciler çarşısında eskilerin el işlerini bu güne taşıyan birkaç esnaf bulmak da mümkündür.
Mudurnu'ya 5 km. mesafede bulunan Babas Kaplıcası'nın metabolizma hastalıkları ve hafif diyabetliler üzerinde olumlu etkileri vardır. Konaklama tesisi olarak restore edilmiş konaklar tarih öncesinin ihtişamını taşımaktadır. Mudurnu'nun 30 km. kuzeybatısında yer alan Sarot Kaplıcası Taşkesti - Ilıca Köyü hudutları içerisindedir. Bolu ili dahilinde bulunan bütün maden sularından ayrı bir özellik taşıyan kaynak, sıcak ve sülfatlıdır.
GÖYNÜK
20. yüzyıl başlarına ait eski Türk evleri bakımından zengindir. Göynük İlçesi, sahip olduğu 110 adet tarihi konut, 17 cami, türbe, çeşme ve hamam olmak üzere toplam 127 adet sivil mimarî eser sebebiyle "Kentsel Sit Alanı" ilân edilmiştir. Göynük'te ayrıca 1922 yılında yapılan 3 katlı Zafer Kulesi bulunmaktadır. Çubuk Yaylası, Arıkçayırı Yaylası, Bulanık Yaylası, Değirmenözü Yaylası, Hacımahmut Yaylası en önemli yaylalarıdır. Sünnet Gölü, Çubuk Gölü, Bölücekova Köyü Şelale ve Kanyonu, Çatak Köyü Kaplıcası görülmesi gereken turistik yerlerdir.
Tarih ve Doğa ile baş başa bir tatil... Tarihi ve doğal güzellikleriyle ülkemizin en özel yerlerinden biridir Göynük. Göynük tarihi ve otantik camileri, türbeleri, hamamı, saat kulesi ve konaklarıyla ülkemizin nadide tatil merkezlerinden birisidir. Muhteşem gölleri, yaylaları ve doğal çam ormanlarıyla ülkemizin nadide köşelerinden birisi olan Göynük sadece tarih değil doğal güzelliklerine de doyamayacaksınız. Kurulumu M.Ö.2000 yıllara dayanan Göynük tarihin her döneminde önemli yer kaplamaktadır.
Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemli bir yerleşim merkezi olan Göynük o döneme ait olan Gazi Süleyman Paşa Camii ve Gazi Süleyman Paşa Hamamı hala hizmet vermektedir. Tarihi ve otantik yapısını hala koruyan Göynük'te Osmanlı Dönemine ait evler hala dimdik ayakta durmaktadır. Sakarya zaferinin anısına yaptırılan Zafer Kulesi ise tüm heybetiyle ilçeye hükmetmektedir. Göynük kültürü, tarihi, tabiatı ve maneviyatı gezilip görülmeye değer ender bir Anadolu şehridir. Yıllardır özelliğini kaybetmeyen gelenek ve görenekleri ile ülkemizin nadir bölgelerindendir. Tarihi camileri, türbeleri, konakları ve Zafer Kulesi ile mutlaka görülmesi gereken nadir bulunan bir ortam vardır.