Bol Müzikli Bir Gece Bekliyor Sizi! Deli Dolu Meyhane'de Izgara Tabağı + Meyhane Pilavı + 3 Çeşit Meze + Salata + Alkollü veya Alkolsüz İçecek 50TL Yerine 19TL! ( 2 Ay Geçerlidir.)

İndirimli Fiyat: 19 TL
Değeri:
50 TL
İndirim:
% 62
Kazancınız:
31 TL
Bu fırsatı almak için gereken zaman dolmuştur. Benzer kampanyalara bakabilirsiniz.

Fırsat Bu Fırsat

Meyhane Kültürü Nedir? Nasıl Başlamıştır?
Meyhane kültürü Liman kültürünün bir parçası olarak süregelmiştir.

Çünkü gemiciler indikleri limanda bekardır ve içerek geçirecekleri vakitleri ve nakitleri vardır.

Türkler İstanbul'u ve Galata'yı aldıkları zaman zaten liman olan bu şehrin meyhaneleri de dünya ölçülerindeydi. 16. Yüzyıl yazarlarından Kastamonu'lu Latifi "Tarifname-i İstanbul" adlı eserinde İstanbul meyhanelerinin özellikle Tahtakale'de toplandığını, Galata'nın ise "serapa meyhane" olduğunu kaydeder.

İstanbul meyhaneleri bulundukları yerlere, sahiplerine, dükkanın üzerine ünvan levhası yerine asılan tahta veya madeni kayık, kule, hançer gibi alameti farikaları, ya da içinde havuz fıskiye bulundurma özelliklerine göre adlandırılırlardı. Söz gelimi: Hançerli, Kürkçü Hanı, Yahudi, Kandilli v.s. Bu alametlerden bazıları Yeniçeri ocaklarının alametleriydi. Bu meyhanelerin akşamcı müşterileri ve semtlerine göre Yeniçeri akşamcıları "Dayı" ünvanıyla herkesten daha fazla hürmet görürlerdi. Tersanecilerle topçular Kasımpaşa'dan Fındıklı ve Salıpazarı'na kadar uzanan meyhanelerin müşterileriydi. Kayıkçı, hamal, tellak takımı ve İstanbul'un baldırı çıplak külhanileri bu meyhanelere giremezdi; uğrasalar da meyhane akşamcılarının bulunmadığı zamanlarda ayakta içip giderlerdi. Bu meyhanelere "Gedikli Meyhaneler" denirdi. Abdülaziz döneminin sonlarına doğru bunlara "Selatin Meyhaneler" denmeye başlandı.

İstanbul'un gedikli meyhaneleri mutfaklarının temizliği ve aşçılarının da özellikle balık ve et yemeklerindeki hünerleri ile meşhurdu. "Gediklilerin sunduğu külbastı ve etli yaz türlüsünü (güveç) konak aşçıları yapamaz" denilirdi. Gediklilerin geniş ve yüksek tavanları genelde direklerle tutturulurdu. Orta direğin dibinde bulunan büyük bir tuzlu balık (sardalya) fıçısı da bu tür meyhanelerin özelliklerinden biriydi. Tuzlu balıklar fıçılarla Malta veya Ege adalarından getirilirdi.

Temizliğine çok dikkat edilirdi meyhanelerin. Bardaklar ve kadehler temiz bezlerle kurulanıp parlatılırdı. Yerler dikkatle süpürülür, sofralar gıcır gıcır silinirdi. Sofralarda akşamcılara hizmet eden uşaklar ve çubuktar çocuklar tertemiz giyinirlerdi. Sofralara toprak şamdanlar koyulur, mumları dikilip hazırlanır, etrafına da meze tabakları dizilirdi. Bir de kütükten oyma tuzluk bulunurdu her sofrada bereket simgesi olarak. Sandalyeler genellikle kısa, ahşap ayaklı olup, oturma yeri hasırdandı.

Gediklilerin tezgah başı müşterileri "dört kaşlı" denilen ve akşamcı olan ağaları, ustaları ile karşılaşıp yüz göz olmak istemeyen esnaf kalfaları ve çıraklarıydı. Fasulye piyazı, lahana turşusu ve kırık leblebi gibi meze ve çerezler tezgah başında sürekli bulunurdu. Rakı ve şarap önce kabaktan, sonraları ise metalden veya camdan yapılmış "karnından işeyen" ibriklerle sunulurdu. Müşteri meyhaneye geldiğinde masa meze tabaklarıyla donatılmış, içki kadehleri yerleştirilmiş olurdu. Meyhanecinin masaya buyur etmesi ile ısınan fakat ancak masadaki mumu yaktıktan sonra başlayan bu demlenme saatler sürerdi. Masaya müşteri oturduğunda hazır bulunan mezeler için para alınmaz, içki ve ayrıca sipariş edilen mezelerin parası alınırdı. Ramazanda meyhaneler kapatılırdı. Bayram arifesinde meyhaneciler gedikli müşterilerinin evlerine midye veya uskumru dolma gönderirlerdi. Buna "unutma bizi dolması" denilirdi.

Nasıl Kullanılır?

Dilediğiniz kadar fırsat kodu alarak kullanabilir ya da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
• 25 çeşit meze seçeneğinden istediğiniz herhangi 3 tanesini kişi başı ayrı ayrı seçebilirsiniz.
• Izgara tabağınızı köfte, tavuk şiş veya köfte - tavuk şiş karışık olarak alabilirsiniz.
• Salata tercihinizi çoban salata veya mevsim salata olarak yapabilirsiniz.
• İçeceklerinizi 1 kadeh rakı, bira, şarap veya istediğiniz bir meşrubat olarak alabilirsiniz.
Haftanın her günü fasıl ve canlı müzik vardır.
• Saat 19.00 ile 24.00 arası fasıl ekibi, 24.00 ile 03.00 arası canlı müzik ekibi sizleri gönlünüzce eğlendirecek.
Rezervasyon şarttır.
100 TL ve üzeri alışverişlerinizde World'e özel peşin fiyatına 5 Taksit imkanı vardı.
• 22 Ağustos 2011 tarihine kadar geçerlidir.

Fırsatı Sunan

Site:Promoskop
Destek Hattı:(212) 355 89 89

İşletme:Deli Dolu Meyhane
Harita için tıklayın.

Fırsat Detayları

• Bu fırsatı satın almak için "Hemen Al" butonuna tıklayabilirsiniz.
• Bu fırsata ait fırsat kodunuz, hemen e-mail ve sms yoluyla tarafınıza gönderilecektir.
Rezevasyon ve bilgi için 0312 466 56 59 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
• Başka indirim ve kampanyalarla birleştirilemez.
• Tüm sorularınız için 0212 355 89 89 numaralı telefondan Promoskop çağrı merkezini arayabilirsiniz.