Türk müziğinin üstadlarından İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur,
Tellerinden süzülen Anadolu'nun saklı deyişleriyle,
Sevda, gurbet, feryad ve hüzün dolu bir geceye sizleri davet ediyor!
Anadolu'nun günümüz dervişlerinden İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur'un bam tellerinden yürek tellerine fısıltıyla ulaşan deyişlerle anılarınızı tazelediği bu gecede yerinizi alın! Türk halk müziğinde çığır açan iki ustanın uzun süre unutamayacağınız bir performansla Bornova Açıkhava Tiyatrosu'nda!
Grupanya ile Bornova Açıkhava Tiyatrosu'da Anadolu ezgilerini evrensel tınılarla buluşturan iki büyük üstat Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konserine giriş bileti 50 TL yerine 25 TL!
1954 yılında Ankara'da doğan ve Elazığ'da büyüyen sanatçının müzik anlayışına bu bölgenin çok büyük etkisi oldu. 5 yaşındayken keman çalmaya başlayan Erkan Oğur, daha sonra bağlama (balta) ve cümbüş çalmaya başladı. Ankara Üniversitesi'nde başladığı üniversite eğitimine, Almanya'da, Münih Üniversitesi'nde Fizik dalında devam etti. Burada geçirdiği 3 senenin sonunda tamamen müzikle ilgilenmek istediğini anlayan Erkan Oğur, üniversiteyi terk ederek yaşamını sadece müzikle devam ettirmeye başladı. Bu dönemde Türk müziği seslerine olan ihtiyacı nedeniyle perdesiz gitarı yaptı.
1980'de başladığı İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'nden 1984 yılından mezun oldu. Konservatuarda sınıf arkadaşı olan İsmail H. Demircioğlu ile birlikte geleneksel müzik çalışmalarına ağırlık verdi. Erkan Oğur, Harput folklorü ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor. Oğur müziğini, "biz ortalığa name salmak için çalıp söylemiyoruz. Bu söylemlerin içerisinde hem ülkemizi hem de dünya ilgilendiren bir sürü ortak konu var. Merkezi insan olan deyişler seslendirdiğimizden tüm dünyayı, tüm insanlığı hatta tüm varlıkları kapsayan bir yaklaşımla kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz.Ve dünyadaki bu olaylar için bazı deyişleri seslendirmekten kendimi alamıyoruz. Bu deyişlerin insanların hayatında büyük bir bağ kurmasının sebebi ise hepsi gerçek yaşananlardan ortaya çıkmış bir sürü deyişler ve sözlerinin hepsi yaşanmış şeyler." şeklinde yorumluyor.
Diskografi
2005 Telvin (İlkin Deniz ve Turgut Alpbekoğlu ile) 2004 Yazı Tura (film müziği) 2001 Fuad (Djivan Gasparyan ile) 2000 Anadolu Beşik (İsmail Hakkı Demircioğlu ile) 1999 Hiç (Okan Murat Öztürk ile) 1998 Gülün Kokusu Vardı (İsmail Hakkı Demircioğlu ile) 1997 Eşkiya (film müziği) 1996 Bir Ömürlük Misafir
İsmail H. Demircioğlu ise 1957`de Rize'de doğdu. 1980 yılında İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi, 1984'te mezun oldu. 1984-1985 yıllarında Ruhi Ayangil'in Türk Müziği Orkestra ve Korosu'nda bas olarak yer aldı. Bu dönemde 2 yıl İstanbul Müzik Festivali'ne katıldı. 1986'de Timur Selçuk ile Sarper Özsan'ın çalıştırdığı dönemde, Ruhi Su Dostlar Korosu'na yine bas olarak katıldı.
Aynı yıl "Türkülerimiz" ve 1987'de "Sırdaş Türküsü" adlı iki albüm çıkardı. Erkan Oğur ile birlikte 1998'de "Gülün Kokusu Vardı" ve 2000'de "Anadolu Beşik" adlı türkülerden oluşan iki albüm çıkarttı. Sanatçının solo albümü "Nasibolsa" ise Ocak 2004'te çıktı. Demircioğlu geleneksel müziğikle bağını, "Bu kadar güzel türküler onları var etmiş olan Anadolu insanının gelecekte memleketimizi daha güzel, mutlu günlere taşıyacağına eminim. Türkülerin nasıl oluştuklarını, melodik, sözel, makamsal ritimsel, bölgesel çeşitliliğini, estetik yapılarının derin ve etkileyiciliğini düşündükçe Anadolu insanına hayretim ve saygım artıyor." şeklinde yorumluyor.
Diskografi
2004 Nasibolsa 2000 Anadolu Beşik (Erkan Oğur ile) 1998 Gülün Kokusu Vardı (Erkan Oğur ile) 1987 Sırdaş (solo albüm) 1986 Türkülerimiz (solo albüm) Toplama albüm: 2002 Asker Türküleri
Site | : | Grupanya |
Destek Hattı | : | (212) 437 89 00 |
İşletme | : | Bornova Açıkhava |
Bu fırsat ile Anadolu ezgilerini evrensel tınılarla buluşturan iki büyük üstat Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun Bornova Açıkhava konserini izleyebilirsiniz.
Açıkhava'nın eski Anadolu türküleri ve deyişleri ile dolup taştığı bu büyülü akşamı uzun süre unutamayacaksınız!
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu tellerinden süzülen Anadolu'nun saklı deyişlerinden oluşan repertuvarlarını