Çocuğumuzla Nasıl Konuşursak Bizi Dinler?
0-17 yaş arası tüm çocukların ebeveynlerine! Faber&Mazlish atölyeleri Türkiye'de!
Çocuğumuzu her şeyden çok seviyoruz. Onun için neler vermeyiz ki? Ama sevgi, bazı şeyleri yoluna koymaya yetmiyor...
Kimseye kulak asmayıp içgüdülerimizi dinlemeliyiz, diyoruz. İçimizden geldiği gibi, doğal davrandığımızda her şey yolunda girer diyoruz. Ama doğallık, bazı sorunları çözemiyor...
Daha kaç zaman çocuklarımızı anne-babalarımızın usulüyle büyüteceğiz? Daha kaç kere "aynı annem gibi oldum!" diyeceğiz? Daha kaç nesil aynı hataları yapacak, kaç anne-baba çocuğuyla gereksiz kavgalar edip, önlenebilir kalp kırıklıkları yaşayacak?
Adele Faber ve Elaine Mazlish, üçer çocuk sahibi iki yazar. Otuz yılı aşkındır düzenledikleri atölyeleri dinleyen iki nesil çocuklarını daha mutlu ve daha huzurlu bir ev ortamında büyüttü.
Şimdi sıra Türkiye'de!
Çocuğunuzla nasıl konuşursanız sizi dinler, biliyor musunuz?
Gelin siz bizi, biz sizi dinleyelim. Hep birlikte yaşam kalitemizi yükseltelim. Hem siz hem de çocuğunuz hayatınızın geri kalanını "keşke" değil, "iyi ki" diyerek geçirin!
ÇOCUKLARLA NASIL KONUŞURSAK BİZİ DİNLERLER?
Ödüllü eğitmenler Faber&Mazlish'in Türkiye'deki ilk ebeveyn atölyeleri
Adele Faber ve Elaine Mazlish, Amerika'da kitapları "en çok satanlar" listesine girmiş yazarlar. Aynı zamanda işe yaradığı binlerce anne tarafından kanıtlanmış bir atölye programının yürütücüleri. "Çocuklarla Nasıl Konuşursak Bizi Dinlerler?" isimli bu atölye, konuşmaya başlamış çocukların anne-babalarından ergen anne-babalarına geniş bir yelpazeye hitap ediyor.
Önemsiz ve doğal olduğunu düşündüğümüz pek çok sözümüzün arkasında gizlenen mesajları keşfetmemizi, kendi anne-babalarımızın sözlerini örnek gösterdiklerinden neden küçükken onlara aşırı tepki verdiğimizi de anlamamızı sağlıyorlar: Doğru yaptığımızı düşündüğümüz pek çok şey aslında can acıtıcı!
Yedi hafta sürecek ve her hafta ikişer saatlik buluşma talep eden bu seminerler Türkiye'de ilk kez Alternatif Anne e-dergisinin kurucu ve genel yayın yönetmeni Gülüş Türkmen tarafından verilmeye başlanıyor. Türkmen, atölyesine "Alternatif Anne'nin tüm garantilerini de eklediğini" belirtiyor: Uzman destekli, dogmalara bağlı olmayan, tek ve bükülmez bir 'iyi anne' modeli peşinde koşmayan ama kesinlikle her anneye müthiş yardımcı olacak, hayat kalitenizi değiştirecek teknikler...
İÇERİK
ATÖLYE 1 - Çocuğa Duygularıyla Baş Etmesi İçin Yardımcı Olmak: Çocuklarımız bize duygularını açtıklarında onları gerçekten dinliyor muyuz? Yoksa farkında olmadan bize sinirlenmelerine, duygularını içlerine gömmelerine mi sebep oluyoruz? Onları bizimle iletişim kurmaları için cesaretlendiriyor muyuz yoksa yıldırıyor muyuz?
Bu atölyede çocuğun sinirli, stresli veya üzgün anlarında nasıl bilmeden ve istemeden durumu daha da kötüleştirebildiğimizi görecek, bu tuzaklara düşmemek için "zararsız" konuşma biçimlerini öğreneceğiz.
ATÖLYE 2 - Çocukla İşbirliği Sağlamak: Çocuğunuz sizi dinlemiyor, istediğinizi yapmıyor mu? Acaba bu onun karakterinde mi var, yoksa bizim yanlış yaptığımız bir şeyler olabilir mi?
Bu atölyede hatalarımızın farkına varacak, çocuğumuzdan bir şey istediğimizde bize yardımcı olması için onu cesaretlendiren beceriler edineceğiz.
ATÖLYE 3 - Cezaya Alternatifler: Ceza gerçekten işe yarıyor mu? Öfkemizi göstermenin daha az yıkıcı ve daha etkili bir yolu var mı?
Bu atölye, "Çocuklarla İşbirliği Yapmak" atölyesinin "ileri seviye" çalışması. Ceza ile eğitilen çocuk, bir süre sonra sadece istenmeyen şeyleri tekrar yapmakla kalmıyor, bu kez daha da saldırgan oluyor. İşe yaramayan teknikleri eleyip, çocuğun kendi sorumluluğunu üstüne alması ve daha iyi davranışlar sergilemesi için yeni davranış şablonları öğreneceğiz.
ATÖLYE 4 - Bağımsızlığı Desteklemek: Çocuğumuzun bağımsızlığına neden ihtiyacı var? Bağımsızlık çocuğa ve bize ne kazandırıyor? Bu soruların cevaplarını bularak işe başlayacağız.
Sonra da her gün bilmeden ve istemeden çocuğumuzu bize "mecbur" kılan davranışlarımızın farkına varıp, onlara ellerindeki becerileri tam kapasiteyle kullanma imkanı verecek davranış biçimleri geliştireceğiz.
ATÖLYE 5 - Övgü ve Özgüven: Hiç çocuğunuzu övmenin bir işe yaramadığını düşündünüz mü? Çocuğumuza onu sevdiğimizi göstermek, onu desteklemek için acaba doğru sözleri söylüyor muyuz? Yoksa övgünün etkili olanı olduğu gibi ters tepki yaratanı da mı var?
Çocuğumuzun kendini daha güçlü hissetmesi, kendine daha çok güvenmesi için onu nasıl övmeliyiz?
ATÖLYE 6 - Çocuğu Biçilmiş Rolünden Kurtarmak: Her ne kadar çocuklarımızı etiketlemek istemesek de o büyürken kendimizi aynı sözleri söylerken buluveririz: "Mızmız". "Çenesi düşük". "Utangaç". "Şımarık". "Yaramaz". "Aksi". "Tembel"... Kimilerimizin söylemese de düşündüğü bu roller çocuğumuzu belli bir davranış şablonu içine hapsediyor mu, yoksa bize mi öyle geliyor?
Çocuğu, içinde hapsolduğu bir davranış biçiminden çekip çıkarmak için bizler yardımcı olabilir miyiz? Gelin ve görün...
ATÖLYE 7 - Final: Kişisel Sorular ve Sorunlar Üzerinde Çalışmalar: Tüm Faber&Mazlish atölyeleri süresince öğrenilen yeni becerilerimizi gözden geçirmek, fikir alışverişi yapmak, farklı stratejiler düşünmek ve en önemlisi, öğrendiklerimizi unutmamak için bir buluşma.
Atölyeler boyunca not alıp sormak istediğiniz, kişisel deneyimlerinize değinen tüm problemlere bu atölyede grup halinde çözüm arıyoruz.
REHBER: Gülüş Türkmen
TARİH: 11 eylülden itibaren her Pazar / 7 haftalık dönemlerle
SAAT: 13:00-15:00 (bazı seminerler 15:30'a kadar uzayabilir)
YER: Hoşdere Caddesi 184/6 Çankaya - Ankara
FİYAT: 150TL yerine 75TL
Site | : | Promoskop |
Destek Hattı | : | (212) 355 89 89 |
İşletme | : | Alternatif Anne & İdeal Aile http://www.alternatifanne.com |