Organikbaldunyasi.com'dan 4 çeşit 3 kg bal kargo dahil 118TL!
Bal, en az 3000 seneden beri birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmıştır. Yakın zamanda yapılan bilimsel araştırmalar, balın mucizevî etkilerini göz önüne sermektedir. Balın antiseptik/antimikrobiyal, osmotik, hidrojen peroksit ve asiditesine bağlı çok çeşitli iyileştirici etkileri olduğu saptanmıştır.
Bal, besinlerle birlikte besindir, ilaçlarla birlikte ilaçtır, meşrubatla birlikte meşrubattır. Tatlılarla birlikte tatlıdır, kaymakla birlikte kaymaktır, rahatlatıcı besinlerle birlikte alındığında bir rahatlatıcıdır. Eski âlimler sadece bala güvenir, tedavide ondan yararlanırlardı. Eski âlimlerin eserlerinde şekerin adı geçmez ve onu bilmezler, zira şeker, zamanımızın bir olayı, yakında ortaya çıkan bir besin maddesidir.
Eski büyüklerimiz balı aç karna suyla beraber içerlerdi.
Balın birçok faydaları vardır:
Barsaklardaki, damarlardaki ve diğer organlardaki pislikleri temizler. Yenmesi ve haricen sürülmesi, vücut salgılarını düzenler. İhtiyarlara ve balgamlılara faydalıdır. Soğuk algınlığını önler. Besleyici, tabiatı yumuşatıcı, içine atılan maddelerin özelliğini koruyucudur. Hoşa gitmeyen ilaçların özelliklerini değiştirerek hoşa gider hale getirir. Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir. Uyku sersemliğini giderir. Eğer suyla karıştırılmış olarak yalnız başına içilirse, mantar zehirlenmesine karşı faydalı olur. İçine taze et konulduğunda, etin tazeliğini üç ay süreyle korur. Aynı şekilde içine acur, hıyar, kabak ve patlıcan atıldığında bu sebzelerin tazeliğini koruduğu gibi, birçok meyvenin tazeliğini de altı ay süreyle korumaktadır. Ölünün cesedini de bir süre bozulmadan muhafaza eder. (Mumya malzemelerindendir.) Bu özelliklerinden dolayı bala "Güvenilir Koruyucu" adı verilir. Bitlenmiş bir insanın bedenine ve saçına sürüldüğü zaman bit yumurtalarını öldürür. Saçları uzatır, güzelleştirir ve yumuşatır. Gözlere sürme gibi sürülürse gözlerin kararmasını giderir. Eğer bal ile diş fırçalanırsa dişleri beyazlatır, pasını giderir, dişlerin ve diş minesinin sağlığını korur, damarların ağızlarını açar. Sabahleyin aç karnına balın yalanması, balgamı giderir, midenin iç yüzündeki saçakları oluşturan lifleri yıkar, midedeki artıkları dışarı atar, sıcaklığını normal derecede tutar, tıkanıklıklarını açar. Bu faaliyetleri ciğer, böbrekler ve mesanede de aynen yapar. Balın %70'lik kısmı doğrudan kana karışmaktadır. Bunun yanında balın içinde, her türlü mikrobun üremesini engelleyen birçok madde vardır. Bunun sayesinde bal, uzun yıllar boyunca bozulmadan kalır. Bal vücudun erken yıpranmasını engelleyen bir besindir. Sinir bozukluğu nedeniyle uyuyamayan insanların sinirleri teskin eder. Mide ülserine de balın faydası vardır. Bal, damarları genişletip yüksek tansiyonu düşürür. Bal, kalbin her tarafının bol kanla beslenmesini sağlar. Bal, karaciğerin kendi kendini tamir etmesine imkân tanır. Bronşit, gastrit, romatizma, mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri, kansızlık gibi birçok hastalıklara şifadır. Bal, kalp çarpıntısından ve yüksek tansiyondan şikayetçi olanlar için son derece yararlı bir besindir. Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir. Romatizmal hastalıklara iyi gelir, iştah açıcıdır, yara ve yanıkların iyileşmesinde etkilidir.
En kıymetli bal, ilkbahar ve yazın alınan baldır ve ilaç olarak kullanılabilir. Bal, yemek ile birlikte ve hemen sonra yenirse, tüm şifa özelliğini kaybeder, alerjik etki yapabilir. Balın fazlası şişmanlatır, tembellik yapar, uykuyu çoğaltır. Yanında su içmekte sakınca yoktur. Tedavi amacıyla her sabah-akşam aç karına bir çorba kaşığı yenebilir. Ancak yenilen bu bal öğün yerine geçer yani ardından yemek yenmez. Her gün bal yiyenler, günde bir çorba kaşığından fazlasına veya başka tatlılara muhtaç değildir.
Site | : | Promoskop |
Destek Hattı | : | (212) 355 89 89 |
İşletme | : | Organik Bal Dünyası http://www.organikbaldunyasi.com |