Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan, Efes harabelerine ve Meryem Ana'ya yakınlığı sayesinde yabancı turistlerin de gözdesi konumunda olan Kuşadası'nda nefis bir tatil sizleri bekliyor. Aradığınız tarih ve doğa ise Kuşadası tam size göre! Aradığınız eğlence ve gece hayatı ise yine Kuşadası tam size göre! Kuşadası'nın tüm güzelliklerinin tadını çıkarmak için ise hem şehrin karmaşasından uzak hem de şehrin merkezinde olan Hotel Carina tam size göre!
Grupanya'nın bugünkü fırsatı ile, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ege'nin liman kenti Kuşadası Hotel Carina'da 1 gece oda-kahvaltı konaklama, odaya içecek ve meyve ikramından oluşan çift kişilik tatil paketi 178 TL yerine 89 TL!
Hotel Carina, Agah Gökahmetoğlu tarafından 1999 yılında kurulmuştur. O günden bu yana otel, aynı aile tarafından işletilmektedir. Otelin ismi ailenin antik bir Yunan şehri olan Milet'e yaptığımız gezide ortaya çıkmıştır. Carina Mağarası, uzun yüzyıllar boyunca Milet şehrini canlı tutan ticari faaliyetlerin yer aldığı limanın adıdır.
Hotel Carina, Yılancıburnu mevki anayol üzerinde 3500 m2'lik alanda hizmet vermektedir. Rustik ve tarihi öğelerle kaynaştırılmış Akdeniz mimarisini taşıyan özel bir dekorasyona sahip olan otel, hem ziyaretçileri şehrin karmaşasından uzak hissettirmekte aynı zamanda da şehrin merkezinde konumlanmaktadır. Plajlar, alışveriş merkezleri, gece eğlence mekanları gibi rağbet gören pek çok yere yakın mesafededir. Şehrin merkezine sadece 500 metre, en ünlü plajlara 1 km. mesafededir. Yakınındaki Efes Harabeleri, dünyanın en önemli antik kent merkezlerinden biridir.
Hotel Carina, misafirperverliği ve yüksek servis kalitesi ile hizmet vermektedir.
Kuşadası Türkiye'nin Aydın iline bağlı bir ilçe. İlin kuzey batısında bulunan ilçe, Aydın il merkezine 71 km., İzmir il merkezine 95 km. uzaklıktadır. Kuşadası Türkiye'nin tatil ve dinlenme yerleri arasında en önemlilerinden biri konumumda olup parıltılı bir körfezin sahilleri etrafinda kurulmuş sevimli bir liman kentidir. Ege'nin en güzel koyuna hakim olan ilçe, gerek altyapı imkanları gerekse Kruvaziyer gemilerine verdigi servis ağı nedeniyle gelen yolcu sayısı bakımından Ege'nin en gözde turistik merkezi konumundadir.
Efes, Didim, Priene, Milet gibi antik yerlere olan yakınlığından dolayı ise Ege sahilinde rakipsiz bir turistik merkez haline gelmiştir. Kuşadası'nın bir diğer önemli özelliği ise her yaştan insanın rahatlıkla gezebileceği kolaylıkta bir merkez olmasıdır. Efes, Meryem Ana ve diger tarihi mekanları içeren bir tur yaklaşık 5 saat sürer.
Kuşadası yakınında Yılancı Burnu denilen yerde, Efes'e bağlı Neopolis ismi ile İonlar tarafından kurulduğu sanılmaktadır.
Şehir daha önce, Pilavtepe eteklerinde, Andızkulesi denilen yerde kurulmuştur. Bir müddet sonra Bizanslılara ait olan bu kıyılara Venedik ve Cenevizliler, ekonomik bakımdan egemen olmuşlardır. Ulaşım güçlükleri nedeni ile Kuşadası; Andızkulesi mevkiinden alınarak bugünkü yerinde Yeni İskele (Scala Nuova) adı ile kurulmuştur.
Kuşadası'nın adını verdiği Kuşadası Körfezi ve yakın çevresi, sanat ve kültür merkezleri olarak bilinmektedir ve ilk çağlardan beri birçok farklı medeniyeti barındırmışrır.
M.Ö. 3000 yıllarında Lelegler, M.Ö. 11.yy'da Aioller, M.Ö. 9.yy'da İonlar bölgede hakim olmuşlardır. Büyük Menderes ve Gediz Irmakları arasında kalan alan, antik çağlarda İonia adını alır. Tüccar ve denizci olan İonlar deniz aşırı ticaret sayesinde kısa zamanda zenginleşmişler ve üstün bir politik güce sahip olmuşlardır. Tarihte "İon Kolonileri" adını alan 12 şehir kurmuşlardır.
Kuşadası, antik çağlarda Anadolu'nun Akdeniz'e açılan başlıca limanlarından biri idi. O devirde Neopolis adı ile anılıyordu. M.Ö. 7.yy.da başkentleri Sardes olan Lydialılar yöreye hakim olmuşlardır.
M.Ö. 546'da başlayan Pers hakimiyeti, M.Ö. 334'de Büyük İskender'in tüm Anadolu'yu ele geçirmesine kadar devam eder. Bundan sonra Anadolu'da Yunan medeniyeti ile yerli Anadolu medeniyetinin sentezi olarak yepyeni bir çağ, yepyenibir sanat ve kültür anlayışı hakim olur ve bu çağ "Helenistik Çağ" adı ile anılır. Efes, Milet, Priene ve Didim bu devrin en ünlü şehirleridir.
M.Ö. 2. yy.da Romalılar yöreye egemen oldular. Hristiyanlığın ilk yıllarında, Meryem Ana'nın ve havarilerinden St.Jean'ın Efes'e gelip yerleşmesiyle burası bir dini merkez haline gelir. Miletus da Hristyanlık çağında Piskoposluk merkezidir. Bizans Çağında "Ania" adı ile anılır. Kuşadası, ortaçağda korsanlar tarafından kullanılan bir liman olmuştur. 15.yy.da, Venedikliler ve Cenevizliler zamanında şehir "Scala Nuova" adını alır.
1086'da I. Süleymanşah'ın bölgeyi Selçuk Devleti'ne katmasıyla Türk egemenliği başlar. Bölge, bu devirde kervan yollarının Ege'ye açılan bir ihraç kapısı olmuştur. Ancak Selçuk Devleti'nin egemenliği 1. Haçlı Seferleri nedeniyle kısa sürdü ve yeniden Bizans'ın eline geçti. 1280'lerin sonunda Menteşeoğulları,1397-1402 arasında Osmanlıların egemenliğine girdi. 1402-1425 arası yeniden Aydınoğulları'nın eline geçtiyse de 1425'te Osmanlılar bölgeyi kesinlikle ele geçirir.
Kuşadası, 1413 yılında 1.Mehmet (Çelebi) tarafından Osmanlı egemenliğine katılmıştır. Bu tarihten sonra, şehir tamamen Türklerin elinde kalmış ve Türklerin yaptığı eserlerle dolmaya başlamıştır. Bunlardan bugünkü Kervansaray ve Kuşadası'nı çeviren surlar, Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır.
Surlarla çevrili şehre o zaman ancak üç kapıdan girilebilmekteydi. Bu kapılardan bir tanesi, Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi ile Kahramanlar Caddesini birbirinden ayırmakta ve üst kısmı bugün Şehiriçi Trafik Bölge Amirliği olarak kullanılmaktadır. Diğer kapılar bugün mevcut değildir.
Küçükada, Bizanslılar için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.
Kuşadası, Kurtuluş Savaşı'nda 1919-1921 yılları arasında İtalya'nın, onların çekilmesiyle Yunanistan'ın işgaline girdi ve 7 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuldu.
Site | : | Grupanya |
Destek Hattı | : | (212) 437 89 00 |
İşletme | : | Hotel Carina |
Adres | : | Yılancıburnu Sokak No:1 Kuşadası - Aydın |
Telefon | : | hotelcarina.com.tr |
Tatil paketi; oda-kahvaltı konaklama ve odaya 1 şişe içecek ve meyve ikramından oluşmaktadır.
Otelin adı, uzun yüzyıllar boyunca Milet şehrini canlı tutan ticari faaliyetlerin yer aldığı Carina Mağarası'ndan geliyor.
Rustik ve tarihi öğelerle kaynaştırılmış Akdeniz mimarisini taşıyan özel bir dekorasyona sahip olan otel, hem ziyaretçileri şehrin karmaşasından uzak hissettirmekte aynı zamanda da şehrin merkezinde konumlanmaktadır.
Hotel Carina, plajlar, alışveriş merkezleri, gece eğlence mekanları gibi rağbet gören pek çok yere yakın mesafededir. Şehrin merkezine sadece 500 metre, en ünlü plajlara 1 km. uzaklıktadır.
Kuşadası, Efes Harabeleri ve Meryem Ana'ya yakınlığı nedeniyle dünyanın en önemli antik kent merkezlerinden biridir.
Diğer görülebilecek yerler: Neopolis (Yılancı burnu), Panionion, Pygale, Kaleiçi Camii, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Güvercinada.