Güler Osmanlı Mutfağı'ndan Osmanlı Tabağı, Soran Yemez Çorbası, Padişah Tatlısı, salata, 1 içecek ve 1 litre Demirhindi Şurubundan oluşan padişahlara layık sofra 60 TL yerine %50 indirimle 29 TL (2 Ay Geçerlidir)

İndirimli Fiyat: 29 TL
Değeri:
60 TL
İndirim:
% 52
Kazancınız:
31 TL
Bu fırsatı almak için gereken zaman dolmuştur. Benzer kampanyalara bakabilirsiniz.

Fırsat Bu Fırsat

Detaylar

  • Güler Osmanlı Mutfağı'ndan padişahlara layık bir sofra ve yanında 1 lt Demirhindi şurubu.
  • Menü:
    Güne özel Osmanlı Tabağı, soran yemez çorbası, salata, 1 içecek (Demirhindi şurubu veya soft içecek), 1 litre Demirhindi şurubu ve Padişah tatlısı.
  • Su ve 1 bardak çay Güler Osmanlı Mutfağı'nın ikramıdır.

Nasıl Kullanılır?

  • 21 Aralık 2010 - 20 Şubat 2011 tarihleri arasında, yılbaşı gecesi hariç haftanın her günü geçerlidir.
  • Dilediğiniz kadar kupon satın alabilirsiniz, bir masada en fazla kişi sayısı kadar kupon kullanılabilir.
  • Rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir: 0 216 336 82 76
  • Verilen servisten memnun kaldığınız takdirde, servis ücreti bırakmayı unutmayın.

Fırsatı Sunan

Site:Kaçanbalıkbüyükolur
Destek Hattı:(212) 274 90 07

İşletme:Güler Osmanlı Mutfağı
http://www.osmanlimutfagi.com

Fırsat Detayları

Güler Osmanlı Mutfağı Tarihçesi



1965 yılından bu yana Güler Müsseseleri olarak Kadıköy Hasanpaşa'da hizmet vermektedir. Bu mekanın yaratıcıları Şerafettin Güler, Ayfer, Ali Güler 1965'den bugüne hepsini sayamıyacağımız kadar, bir çok sanat, spor ve siyaset dünyasından ünlülerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor.



Güler Osmanlı Mutfağı'nın atmosferi de ,mutfağın özelliğine göre oluşturulmuş döneme ait eski siyah-beyaz İstanbul resimleri, yağlı boya tablolar, kartonpiyerler varak, duvar kağıdı konsepte uygun türk sanat müziği eşliğinde tam bir Osmanlı ambiansı yaratılmış.


Artık sizinde özel lezzetlerle anacağınız ve dostlarınızla paylaşacağınız bir mutfağınız var.


Güler Osmanlı Mutfağı'nda keyifli bir öğle veya akşam yemeği yerken ünlü simalarla karşılaşabilir yada anı defterinde mekanla ilgili düşünceleri okuyabilirsiniz...


Demirhindi Şerbetini Denediniz mi?



Güler Osmanlı Mutfağı, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen yemek çeşitlerini mönüsüne katarken Osmanlı sarayı'nın ünlü Demirhindi şerbetini müşterilerine sunarak eskiye olan bağlılığını sürdürdü. Osmanlı'da altın çağını yaşayan Demirhindi şerbetinin bitmeyen hikayelerini arşiv yaparak müşterilerin anlatan Kadıköy Hasanpaşa'da İstanbul'un seçkin restoranı Güler Osmanlı Mutfağı'nın sahibi Ali Güler, Osmanlının en sevilen içkileri arasında yer alan Demirhindi'yi aslına uygun alarak hazırladık. Osmanlı arşivlerinde yer alan tariflere göre hazırladığımız Demirhindi'ye 41 çeşit baharat katarak yine Osmanlı Sarayı'nın geleneğine sadik kaldık. Demirhindi'yi müşterilerimize özel şişeler, geleneksel askı ve seremoni ile sunuyoruz dedi.


Temr-i Hindi (Demir Hindi)



Şerbetler yaz aylarında özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahurda serinletici olarak içilebileceği ve ikram edilebileceği gibi iştah açıcı özelliğiyle de yemekle beraber içilebilir.

Osmanlı zamanında şerbetçilik günlük hayatta çok geniş bir yer almasından sebep, envai çeşit şerbetler yapılmıştır.

Osmanlı Saray Mutfağında şerbet, özel ibrikler içinde bulunur ve yemek yerken su yerine şerbet içildiği de olurdu. Evlerde şerbetler evin hanımı tarafından hazırlanırdı. Ev hanımları, meyvelerin sularından elde ettikleri şerbetleri evlerinde sakladıkları buzlar ile soğuturlar ve bu soğutma işlemine de 'sücik üşitmek' denirdi. Yaz aylarında birçok şekerci dükkanında envai çeşit şerbet satılırdı.