Bu fırsatı almak için gereken zaman dolmuştur. Benzer kampanyalara bakabilirsiniz.
Fırsat Bu Fırsat
Her çocuğu kendi özel yeteneğiyle kabul ederek, onların en üst potansiyeline ulaşmasını hedefleyen ICIE eğitim programı artık Türkiye'de! Son yıllarda çocuklarda yaratıcılığın eğitimle birlikte arttığı, hatta kimi zaman eğitimle ortaya çıktığı bir gerçek. Çocukların düşünce becerilerini geliştiren ve her çocuğu kendi özel yeteneğiyle kabul ederek, onların en üst potansiyeline ulaşmasını hedefleyen ICIE (The International Centre for Innovation in Education) eğitim programını sakın kaçırma!
Program 5-10 yaş arası her çocuğa açık olup, haftada 2,5 saat uygulanıyor.
• Cumartesi 15:00-17:30 (5-7 yaş grubu) - Akatlar
• Pazar 09:30-12:00 (8-10 yaş grubu) - Nişantaşı
Dünya Üstün Zekalı Çocuklar Konsey Başkanı Prof. Dr. Taisir Yamin tarafından hazırlanan program, çocukların ihtiyacı olan üretken düşünce becerileri ve farklı düşünce teknikleri ile donatarak hayata bir adım önde başlatıyor. 5-10 yaş grubu çocuklar için geliştirilen eğitim programı dört ana eğitim dalı olan matematik, fen, sosyal bilimler ve dil bilimi ile düşünmenin üç temel boyutu yaratıcı düşünce, eleştirel düşünce ve problem çözme üzerine kurulu.
Bu alanlar arasında kesişimlere odaklanma, farklı eğitim alan çocukların yaşıtları arasında gözle görülür bir fark ortaya koyuyor. Yüksek motivasyon içeren bir ortamda, çocuklara düşünme becerilerini öğreten program çocukları gerçek olaylar karşısında kendileri için düşünmeye de teşvik ediyor. Pedagojik formasyonla üretken düşünce becerilerini geliştiren bu programın, çocukların öğrenme seviyelerinde açık fark yarattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Dünya Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Konsey başkanı ve International Center for Innovation in Education (ICIE) kurucusu Sayın Prof. Taisir Yamin, soru - cevap şeklinde yapılacak olan söyleşide, sorularıı cevaplayacak ve seni bilgilendirecek.
• Seminer Günü: 28 Şubat 2011 Salı Seminer Saati: 18:30-20:30
Programın detayları için okumaya devam et!
Üretken Düşünce Becerilerini Geliştirme Programı
Düşünce becerileri kapsamında amaç, çocukları bilişsel yönden geliştirmek olduğu gibi, onların görsel zekâ alanlarını, hafızalarını, dikkat becerilerini, el-göz
koordinasyonunu ve kas gelişimini de sağlamak. Öğrenmenin temellerini çocuklarımıza kazandırmak. Bilişsel fonksiyonlarla ilgili farklı bir çalışmayla, doğru anlama yeteneği, üç boyutlu düşünebilme yeteneği, korunum ve değişmezlik ilkesi, problem çözme becerileri, görsel dönüştürebilme ve bütünleştirebilme yeteneği, dürtüselliği kontrol edebilme yeteneği, organizasyon becerisi, dikkatini yoğunlaştırabilme, mekânsal ilişkileri fark edebilme yetenekleri kazandırılıyor. Ayrıca çocuklara matris mantık soruları çözdürülüyor. Matris mantık soruları, düşünme alt becerilerini geliştirmede önemli rol oynar.
Akıl yürütme ve problem çözme becerileri üzerine kurulmuş bu soruların çözümünde zaman harcayan çocuklar farkında olmadan ciddi bir zihin enerjisi harcayarak, çok yönlü düşünme süreci yaşarlar. Matris mantık soruları, çocukların sistematik düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla birçok ülkede matematik dersi müfredatı içinde kullanılıyor. Çocuklar mantık sorularını çözerek, parçadan bütüne gidebilme, varsayımda bulunabilme, strateji geliştirme, parçalar arası ilişkileri kavrayabilme, bilgiyi kullanma ve manipüle etme becerilerini geliştirir.
Matris soruları çözme süreci çocukların akıl yürütme, stratejik ve sistematik düşünme becerilerini geliştirdiği için, çocukların gerçek hayatta birer etkili sorun çözücü olabilmelerine katkı sağlar. Mantık sorularının bir kısmında yönergeler okuma-yazma bilen çocuklara da, yazılı olarak verilmiyor, çocuklara okunuyor. Bunun amacı, çocukların kısa süreli hafızalarını , işitsel dikkat sürelerini ve seviyelerini artırmak.
Yaratıcılıkla ilgili programda, çocukların doğuştan var olan yaratıcılık düzeylerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Eğitim kapsamında ; akıcı düşünme , esnek düşünme , orijinal düşünme , eleştirel düşünme , yaratıcı problem çözme ve beyin fırtınası çalışmaları var.
Zeka oyunları kapsamında, uluslararası zeka oyunu üreticilerinin ve ailelerin ödüllendirdiği zeka oyunları kullanılıyor. Matematik oyunları, fen bilimleri oyunları , yaratıcılık oyunları , düşünce becerileri oyunları , beyin fırtınası oyunları , tasarım oyunları , manyetik oyunlar , strateji oyunları , dikkat ve hafıza geliştirici oyunlar var. Çocuklar hem eğleniyorlar, hem de eğlenirken farkında olmadan, hayat boyu ihtiyaç duyacakları önemli düşünme tekniklerini ediniyorlar.