Fırsat Bu Fırsat
Akademi Kültür ve Sanat Merkezi
"Güzel Sanatlar" her öğrencinin eğilimi ve yetenekleri paralelinde yaratıcılığın geliştirilmesini gerektiren bir eğitim dalıdır.
Bu anlamda eğitim kadrosu gerek mezun oldukları üniversitelerin kalitesi, gerekse kendi portföyleriyle fark yaratmış isimlerden oluşturulmuştur.
Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde öğrencilere her aşamada yeteneklerini en doğru şekilde kullanabilmelerinin yanı sıra, olaylara, fikirlere, davranışlara ve nesnelere farklı bakabilmeyi de öğretmektedir.
Yağlıboya Resim
Yağ bazlı boyalar ile tuval üzerine el emeği ile yapılan resimlere ''Yağlıboya Resim'' adı verilir.
Yağlıboya Resimleri Nasıl muhafaza Etmek Gerekir
Yağlıboya organik bir maddedir ve tuval dediğimiz keten bezi ile nefes alır. Bulundukları ortamda aşırı nem ve ışığa maruz kaldıklarında zarar görme ihtimalleri çok yüksektir.
Belli bir süre sonra parlaklığının devamı için, çok yaklaştırmadan iz kalmayacak şekilde tüm yüzeye aynı oranda püskürtülmek şartıyla sprey vernik kullanılabilir.
Yağlıboya resimlerinin temizlik ve restore çalışmaları kolaydır fakat uzman kişiler tarafından yapılması tavsiye edilir.
Resim şase(çıta iskelet) üzerinde gerili vaziyette bulunduğu için çıtalar arasındaki mesafe ve kısım dikkat edilmesi gereken hassas noktalardandır.
Bez üzerine her hangi baskı uygulanmamalı veya bir ağırlık konulmamalıdır.
Aksi takdirde bez üzerine gevşeme olabileceği gibi üzerinde kabarmalar, bombeleşmeler ve göze yani ruha hoş gelmeyen durumlar ile karşılaşılabilir.
Böyle bir durumda tablonun tekrar şase işlemi görmesi gerekmektedir.
Heykel Kursu
Çeşitli maddelerden herhangi bir hayvan, insan ve eşyanın üç boyutlu olarak yapılan şekline Heykel denir.
Heykel adı genellikle tam vücutlu olan yapıtlara denir. Heykellerin etrafı tamamen boş olup, bir yere dayanmazlar etraflarında dolaşılabilinir.
Kursun İçeriği
- Kil Hazırlama
- Form Yapma
- Kil Heykel Yapma
Kursun Kazanımları
Bu kursun amacı, kil hazırlayabilen, form ve heykel yapabilen kil heykelcisi yetiştirmektir. Program üç üniteden oluşmaktadır.
Bu programı başarı ile tamamlayan ve belgesini alan kişi işletmelerde çalışarak kazanç sağlayabilir.
Ebru Kursu
Ebru kitreyle yoğunlaştırılmış su üstüne, özel hazıranmış boyalarla oluşturulan desenlerin kağıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatıdır.
Doğu kültürüne ait olduğu düşünülen bu sanat özellikle Osmanlı Dönemi'nde süslemelerde oğun olarak kullanılmıştır.
Ebru geven otunun özsuyundan elde edilen kitre veya deniz kadayıfı bitkisi ile kıvamı arttırılmış suyun üzerine, içine öd katılarak suyun dibine çökmeyecek
hale getirilen boyaların serpilmsi ve su yüzeyinde meydana gelen şekillerin
olduğu gibi ya da biz adı verilen metal uçlu bir aletle müdahale edilerek bir kağıda geçirilmesi yoluyla yapılır.