TUR PROGRAMI
Hareket Noktaları:
07:00 İncirli Boyner Mağazası Önü
07:15 Mecidiyeköy Yapı Kredi Bankası Önü (Doğtaş Mobilya Yanı)
07:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü(Vakıflar Bank.Karşı hizası)
Sabah hareketle Eskihisar üzerinden Arabalı Vapur ile Topçular iskelesine geçiyor ve Yalova üzerinden Bursa'ya varıyoruz bu gezimizde ilk olarak Uludağın kuzeyindeki dik etekler ile vadiler arasında kalan Kızık köylerinden Cumalıkızık köyüne varıyoruz. 700 yıllık geçmişi olan köyde, koruma ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı toplam 270 evden bazılarına ve etnografya müzesi'ne misafir oluyoruz. Cumalıkızık Tam bir Osmanlı açık hava müzesi burası. Tarihi konakları geziyor, fotoğraflıyor, köylülerle sohbet ediyoruz. Kısa bir süre için de olsa köy yaşamının bir parçası olmak, hem de eski köy hayatını günümüzde yaşayabilmek son derece keyifli bir gün geçirmemizi sağlıyor. Köy meydanında kurulu tezgahlardan köy ürünü Erişte, Tarhana ve her mevsim çeşit çeşit Reçeller ve Tarihi fırından köy ekmeği alarak köy halkına katkıda bulunuyoruz. Sonrasında Mudanya ya doğru hareket ediyoruz. Bursa'nın İskenderi kadar Meşhur olan Köfteci Yusuf' ta Öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası Bursa'nın en iyi korunmuş ilçelerinden biri olan Mudanya'ya geçiyoruz. Mudanya'da Osmanlı evlerinin en güzel örneklerini görüyoruz. Bu evlere örnek Mudanya Mütareke Evi Müzesi'ni söyleyebiliriz. Türk- Yunan savaşına son veren ateşkes anlaşmasının yapıldığı yalıdır bu yalıyı gezdikten sonra Daha sonra 780 - 797 yılları arasında Bizans imp. Konstantinos Döneminde yapılmış Kumkaya kilisesi'ni geziyoruz. Buradan Mudanya' nın yazlık yerlerinden ve kiliseleriyle ünlü Trilya 'ya varıyoruz. Aya Yani Manastırı (Taş Mektep Ryhban okulu ), Fatih Camii- St. Stephanos Kilisesi, Büyük Kilise (Kenolaksos -Trigleia) gezilecek yerler arasında . Vereceğimiz serbest zaman sonrasında İstanbul'a dönüşe geçiyoruz. Dönüş yolunda isteğe bağlı İskender Kebabı (ekstra) tadıyoruz. Zeytin, zeytinyağı ve Kestane Şekeri alışverişi yapıyoruz. Yaklaşık 21:00 civarı İstanbul'da oluyoruz.
ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
ÖNEMLİ NOT
Gidiş -Dönüş Feribot geçiş ücretleri, Rehberlik hizmet bedeli için ilave hizmet bedeli 10.-TL olup araçta Folklorik Turizme ödemesi zorunludur.
FOLKLORİK TURİZM
Bildiğiniz gibi Folk ingilizce kökenli bir kelime olup halk anlamına gelmektedir. Folklor denince halk bilimi akla gelir, FOLKLORİK ise, halk bilimi ile ilgili olan yani halka ait her şeyi içine alan bir kelimedir. Halka ait olan ise, köy, kasaba ve kent yaşamı, yerleşim türleri, halk mimarisi, yapı teknikleri ve kullanılan araç ve gereçler, ekonomi türleri, tarım- rençberlik, halk ekonomisi, üretim, tüketim, beslenme-mutfak-kiler, Mutfak düzeni-araçlar, yemek çeşitleri, sofra düzeni, halk sanatları ve zanaatları, işleme, örme, dokuma, basma işleri, ağaç, maden, giyim-kuşam, süslenme, halk bilgisi, halk hukuku, halk inançları, töreler, adetler, gelenek, görenekler, bayramlar-karşılamalar-uğurlamalar, kalıp hareketler, kalıp sözler ve sesler, dayanışma ve yardımlaşma, dinsel- büyüsel içerikli inançlar, halk edebiyatı, halk tiyatrosu, halk oyunları(danslar), halk müziği vb. şeylerdir.
Folklorik değerlerimizi korumada katkı sağlayan bir turizm anlayışını benimsediğimiz için Folklorik adını aldık ve turizm anlayışımızı en iyi bu isim ile ifade edeceğimizi düşündük ve bu amaçlada Folklorik ve Turizm kelimesini bir araya getirdik ve Doğa ve Kültür Turları alanında Kaliteli bir hizmet anlayışını benimseyen Tursab üyesi 5222 Lisans numaralı bir seyahat acentasıyız.
Site | : | Devir Fırsat Devri |
Destek Hattı | : | (212) 418 29 69 |
İşletme | : | TUR PROGRAMI |
Adres | : | İstiklal Cad. No:36/1 Küçükhan K:3 D:17 Beyoğlu / İSTANBUL |