Fırsat Bu Fırsat
Dost zannettiğiniz birçok besin belki de düşmanınız!
Peki, bunu öğrenmeye ne dersiniz? Hatta alışkanlıklarınız ve damak zevkiniz üzerine kurduğunuz beslenme düzeninizden çok daha fazlasını öğrenebileceğiniz ve metabolizmanıza yabancı kalmayacağınız bir yaşama kucak açmaya ne dersiniz?
Yeni nesil gıda duyarlılık (intolerans) testi, tükettiğiniz tüm gıdaların vücudunuz ve metabolizmanızdaki olumlu ya da olumsuz etkilerini size sunuyor!
SEÇENEKLER
GIDA DUYARLILIK (İNTOLERANS) TESTİ NEDİR?
İster sağlıklı beslenmek ister kilo vermek amaçlı olsun size en doğru beslenmeyi sizin metabolizmanıza uygun beslenme listesi verir.
Uluslararası kabul gören birçok besin listesinde sağlıklı ve düşük kalorili olarak kabul edilen bazı besinler, rahatsızlık verici ya da toksik, yani yarardan çok zarar verici olabilir. Konu olan besin sizin metabolizmanızda istenmeyen etkiler yapabilir. Buna besin intoleransı denir. Buna bir tür alerji gibi bakmak gerekir.
Belirli gıdalara karşı oluşan bu duyarlılık birden fazla nedene bağlı olabilir. Bunlar arasında gıdaların üretim ve saklanma biçimleri, tek yönlü beslenme alışkanlığı, stres ve çevresel etkenler gibi pek çok değişken bulunabilir. Sonuçta kişinin sindirim sistemi etkilenerek tüketilen gıdaların içindeki bileşenlerin bağışıklık sistemine yabancı gelmesiyle sürekli bir savaşım başlar. Kişinin bağışıklık sistemi, dolayısıyla metabolizması ve organizması sürekli ve artan bir stres altına girer.
Kişi kendisine zararlı olan maddeleri tüketmeye devam ederse; cilt sorunları migren, aşırı kilo ya da aşırı kilo verme, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, romatizma, şişmiş göz kapakları, akne, idrar bozuklukları, nefes darlığı, egzama, halsizlik, sinirlilik, kalp ve dolaşım sorunları ve depresyona kadar giden sorunlar yaşayabilir.
İntolerans yani gıda duyarlılık testi bu noktada devreye girer. Kişiye özel olan bu testte kişi, beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak en sık tükettiği ya da kendisine dokunduğunu düşündüğü besinlerden seçim yapar. Liste; ekmek, sebze, et, yağ, günlük tüketim alışkanlıkları gibi alt başlıklardan oluşmaktadır.
Yaklaşık 170 maddeden seçim yapılır. Uygulamada düşük frekanslı elektrik akımı hücre dışı elektrolit değişkenliğinden yararlanarak fizyopatolojik durum hakkında bilgi verir. Test ellerdeki özel akupunktur (AP) noktalarından yapılır. Test non-invazif yani rahatsızlık vermeyen bir testtir. Test sonucunda eğer o besine karşı bir aşırı yüklenme belirlenirse bunun yanlış kullanıma ya da aşırı duyarlılığa bağlı olduğu anlaşılarak diyetisyen önerileriyle gerekli değişiklikler yapılabilir.
KİMLER GIDA İNTOLERANS TESTİNDEN GEÇEMEZ?
Hamileler, kalp pili ve kalp ritim bozukluğu olanlar, epilepsi hastaları
GIDA TOLERANS TESTİNE GELİRKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Teste gelmeden 3 gün önce alkollü içeceklerin tüketilmesi bırakılmalıdır.
Test günü uygulama randevusu saatinden 3 saat öncesi sigara, çay, kahve içilmesine ara verilmelidir.
Teste aç gelinilmemeli ve birkaç saat öncesinden hafif gıdalar tüketilmelidir.
Üstünüzde sentetik kıyafetler olmamalıdır. Tansiyon - kalp ilacı) haricinde ilaç alınmamalıdır. (Vitaminler antibiyotik, ağrı kesiciler, kas gevşeticiler vb.)
AURA VE ÇAKRA ANALİZİ
Kişinin enerji düzeyleri incelenerek, salgı bezleri üzerinde gerekli tespitler yapılır, çakraların çalışma düzeyi tespit edilir, görüntülenen auradaki enerji hasarları belirlenir. Enerji beden noktalarının fiziki beden ile bağlantısı incelenir.