Sultanlardan ne eksiğiniz var? Florya Memnuni Restaurant'ta karışık ızgara tabağı, salata, tatlı, içecek, çay ikramından oluşan menü 60 TL yerine 29,90 TL!

İndirimli Fiyat: 29,90 TL
Değeri:
60 TL
İndirim:
% 50
Kazancınız:
30,10 TL
Bu fırsatı almak için gereken zaman dolmuştur. Benzer kampanyalara bakabilirsiniz.

Fırsat Bu Fırsat

Sultanlardan ne eksiğiniz var?

Aqua Florya Avm Memnuni Restaurant'ta; kebab çeşitlerinden, şerbetli, sütlü tatlılara osmanlı mutfağı emrinize amade!

Menümüz;
  • Karışık Izgara Tabağı ( Adana, Urfa, Tavuk Şiş, Köfte)
  • Karışık Salata
  • Saray Tabağı (Kabak Tatlısı, İncir Tatlısı Ya Da Kayısı Tatlısı)
  • 1 Adet Soft İçecek
  • Çay İkramı
Memnuni Restaurant;
Bakırköy Florya'nın yeni alışveriş merkezlerinden Aqua Florya'da lezzet sunan Memnuni Restaurant, yemek sektöründe çok sayıda markası olan BVS Group bünyesinde hizmet veriyor.

Menüsünü Türk Osmanlı mutfağı odaklı hazırlayan restoran, gerçek saray mutfağı lezzetlerini, en özgün şekliyle tadabileceğiniz bir mekan. Menüde imambayıldı, taze fasulye, cuska biber ruloları, mercimek köftesi, Çerkez tavuğu, yaprak ciğer, paçanga böreği, içli köfte, ızgara tabakları ve geleneksel tatlılardan oluşan geniş alternatifler mevcut.

Zeytinyağlılar, etli yemekler, börekler, sebze yemekleri Osmanlı mutfağının özgün tatları korunarak sofranıza getirilmekte. Memnuni, hem iç mekanı hem de Marmara sahiline bakan dış mekanıyla son derece şık ve doyumsuz bir manzaraya sahip.

Memnuni, ünlü Günay Restaurant ile aynı gruba ait bir lezzet durağıdır.

Osmanlı Mutfağında Mutfak Kültürü;
Fatih Sultan Mehmet'in babası 2. Sultan Murat zamanına kadar gerek halk sofralarında, gerek saray sofralarında yemek düzeni çok sade, çeşitler de çok azdı. Osmanlı mutfağının gelişip oluşması ancak 2. Murat döneminden sonra başlıyor.

Osmanlı yemekleri, biliyorsunuz, her zaman sofraların baş tacı olan çorbalarla başlıyor.Sağlıklı yemeklerin birincisi kabul edilen çorbalar et suyu, tavuk suyu, yoğurt; balık çorbaları da balık suyu ile zenginleştiriliyor ve pirinç, bulgur, tarhana unu, kuru ve taze sebzeler ve sebze kökleriyle kaynatılarak yapılıyor. Ve adeta, mideleri kendinden sonra gelecek yiyeceklere hazırlamak ve hazmettirmek için görevlenmiş sayılıyor. Düğün çorbası, yoğurt çorbası, tarhana çorbası, yayla çorbası ön sıralarda tutuluyor her zaman ve özellikle kuşluk yemeklerinin en hoşa giden çorbaları sayılıyor.

Koyun, kuzu, dana gibi kırmızı etler, balık, tavuk gibi beyaz etler, kümes hayvanları ve av etleri et yemeklerinin temel taşlarıdır. Salça, soğan, sarımsak gibi yan malzemeyle tatlandırılan et yemeklerinin bir kısmı uzun sürede ve ağır ateşte pişer.Kebaplar, köfteler, fırında, mangalda, ızgarada pişirilir.Genelde, yörelere göre değişen ezmeler, taratorlar, turşular, yeşil salatalar ya da yoğurtla birlikte yenir.Patlıcan salatası, patates kızartması, şiş kebap ve döner kebabı mutlaka domates, biber ile birlikte sofraya gelir.

Genelde tandırda, güveçte, fırında, testide, kuyuda (özel yapılır) şişte pişirilen et yemeklerinin yanında ya da ardından pilavlardan bir pilav da bulunmalıdır. Tavuk ve aynı türün çeşitleri olan hindi, kaz, ördek vb. hayvanların etleriyle yapılan yemeklerin bu sofralardaki yeri de önemlidir.Özellikle misafir sofralarının unutulmaz yemeği olan Çerkez tavuğu, hindi dolması, lezzeti eşsiz yemeklerdendir.

Ayrıca, et yemekleri içinde sayılan Marmara'nın lüferi, palamutu, tekir, pisi, dil balıkları ve izmarit-istavrit balıkları, Karadeniz' in kalkanı...Ama asıl sayısız pişirme çeşidi olan hamsisi; Ege'nin çupurası deniz yemeklerinin seçilmişleridir.

Et yemeklerinin çoğuna, kuru fasulye gibi kurutulmuş sebzelerin hemen hepsine eşlik eden pilav türleri yalnız pirinç değil, bulgurla ve kuskuslu da yapılır.Sade pilav, domatesli pilav, bademli, fıstıklı, üzümlü, bezelyeli, patlıcanlı, tavuklu türleri vardır.Bu çeşitli yemekler Osmanlı mutfağında, özellikle saray mutfaklarında doğmuştur.

Osmanlı sofraları etli ya da zeytinyağlı sebze yemeklerinde inanılmaz bir zenginlik taşır.Başta fasulye türleri gelir, ardından 40 türlü yemeğiyle patlıcan. Arkası saymakla bitmez.

Tükenmez bir konu olan Osmanlı mutfağının hamur işleri, börekler ve hamur tatlıları olarak ikiye ayrılır.Börekler sıcak yemektir genelde.Fırında yapılır ya da tavada pişirilir.Hamur arasına konulan malzeme ise , kıyma çeşitli peynirler ve ıspanaktır.Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir börekler.O zamanlar börek yufkaları da evlerde yapılıyordu.Oklava ile açılan hamurlarla.Evin özel ekmek fırını yoksa tepsiler, üstü örtülü olarak çarşı fırınına gönderilirdi. Bu böreklerin adı tepsi böreğiydi.

Üç türlü tatlısı var bu Osmanlının.Yani ağzının tadını bilenlerin. Hamur tatlıları, süt tatlıları, meyve tatlıları.Bir de, az önce adını ettiğimiz baklavalar.Baklavaların temel maddesi unla açılan ince yufkalar, yağ şeker ve bal. Bir de fındık, fıstık, cevizden biri ve kaymak. Baklava türlerinin hepsi fırında pişer.

Nasıl Kullanılır?

Bu fırsat Memnuni By Günay Restaurant tarafından sizlere sunulmaktadır.

Bu fırsat 21.10.2013 tarihine kadar geçerlidir.

Rezervasyon zorunludur. Rezervasyon için telefon numarası : 0212 663 33 33

Fırsat 1 kişiliktir. Haftanın her günü 12:00 - 18:00 saatleri arasında kullanılabilir.

İsteyen dilediği kadar kupon alabilir. Birden fazla kupon alıp, sevdiklerinize de hediye edebilirseniz.

E posta adresinize 13 haneli Fırsat Kodunuz gelecek.

Gelen fırsat kodunu yazdırmanız yeterlidir. Bilet yerine geçecektir.

Mail gelmediğini düşünüyorsanız Spam,Junk ya da Önemsiz adlı mail kutularına bakınız.

Ya da dilediğiniz anda Fırsatlarım linkine tıklayarak da satın aldığınız biletleri görüntüleyebilirsiniz, yazdırabilirsiniz

Fırsatı Sunan

Site:Birlikte Alalım
Destek Hattı:(212) 421 04 00

İşletme:Memnuni By Günay Restaurant
http://www.memnuni.com/
Adres:Aqua Florya AVM Florya / İstanbul
Harita için tıklayın.