Kendini korumak yalnızca fiziksel zararlardan, bire bir şiddetten korunmak anlamına gelmez. Ruhsal dengemizi, düzenimizi ve tüm yaşam disiplinimizi koruyabilmek, sağlıklı bir zihne ve bedene sahip olabilmek anlamına gelir. Bu anlamda savaş sanatları ömrü kısaltmak için değil uzatmak için öğrenilir. Aikido ile stres yaratan, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı bozan durumlarla sakin bir biçimde baş etmeyi öğreneceksiniz. Stresten uzak, dingin bir hayat yaşamayı istiyorsanız Fudoshin Dojo Savaş Sanatları Okulu'na, yaşamla uyumun yolunu öğrenmeye davetlisiz.
Grupanya'nın bugünkü fırsatı ile, 'Modern Japon Savaş Sanatı' Aikido ile tanışacaksınız. Minasera AVM Workshop'da 1 aylık 'kendini savunma sanatı' Aikido eğitimi 125 TL yerine 39 TL!
Aikido, "Modern Japon savaş sanatı"dır. Japonya'daki diğer savaş sanatları gibi Aikido sadece kendini korumak için değil aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğretidir. Aikido adı üç kanji'den oluşmaktadır:
Bir bütün olarak da anlamı "Yaşam gücü ile bütünleşme yolu"dur. Aikidonun felsefesi insanın kendi yaşam gücünü geliştirmekten ibarettir. Yaşam gücünü geliştirmek ama kazanım ile veya yenilgi ile bağlanmamaktır. Aikido öğrencilerine Aikidoka denir. Aikido'nun savaş sanatı olarak ortaya çıkışı 1930-1960 yıllarına rastlar. Aikido'nun kurucusu ve ilk hocası (bilindiği adıyla Osensei) Morihei Ueshiba (1883-1969)dır. Teknik anlamda Aikido'nun temelinde yatan savaş sanatları Daito-ryu Aikijujutsu ve Kendo veya diğer adıyla Japon kılıç savaş sanatlarıdır.
Karşılaşma sırasında amaç kendini korumak ve saldırganın gücünü saldırgana karşı kullanarak safdışı bırakmaktır. Diğer savaş sanatlarindan özellikle farkı düşmanın dengesini yitirmesini sağlamak ve "kombo" tabir edilen arka arkaya yapılan birkaç teknik ile saldırganı safdışı bırakmaktır. Saldırganın enerjisinin kendisine karşı kullanılmasi fiziksel güçten çok, doğru zamanlama ve iyi gözlem gerektirir.
Fakat unutulmaması gereken şey; Aikido'nun bir saldırı sanatı değil, bir savunma sanatı olduğudur. Bununla birlikte Aikido modern ve geleneksel olarak ikiye ayrılmıştır. Modern Aikido daha çok Avrupa'ya uygun hale getirilmiş hali olmakla birlikte, Geleneksel Aikido (Iwama Ryu) hala köklerini korumakta ve kaynağından ilk çıktığı gibi devam etmektedir.
Tekniklerin çıkış noktaları Japon kılıç savaş sanatları olduğundan dolayı en verimli çalışma yolu tahta kılıçla (bokken) çalışmadır. -Hareketlerin çıkış noktalarını öğrenerek- Aikido her yaşta çalışılabileceği gibi bedensel gelişimini tamamlamamış kişilerin çalışmaması önerilmektedir.
Aikido bütün Japon savaş sanatları gibi Türkiye'ye Judo üzerinden girmiştir. 1969 yılında Judo Federasyonu teknik direktörü Michael Novowitch antrenör kurslarında judonun yanı sıra Aikido eğitimi de vermiş, 1970'lerde Novowitch ve ardından İbrahim Öztek tarafından çeşitli judo organizasyonlarında Aikido gösterileri yapılmıştır. 1982 yılında Türkiye'ye gelen Kenji Kumagai tarafından 1988 yılına kadar çok sayıda Türk judocusuna Aikido dersleri verilmiş, Türk Aikido'sunun sürekli temelleri atılmıştır. Aikido 1999 yılında Türkiye Judo Federasyonu'na, 2006 yılında ise Türkiye Wushu Federasyonu'na bağlanmıştır.
Site | : | Grupanya |
Destek Hattı | : | (212) 437 89 00 |
İşletme | : | Minesera AVM Workshop http://www.workshopsanat.com/ |
Adres | : | Minesera AVM Ankara |
Telefon | : | 0312 241 42 01 |
Tüm Aikiko dersleri Fudoshin Ankara eğitmenleri tarafından verilmektedir. Fudoshin Ankara hakkında bilgi almak için tıklayın.
Aikido "yaşam gücü ile bütünleşme yolu"dur.
Aikido bir saldırı sanatı değil, bir savunma sanatıdır.
Aikido sadece kendini korumak için değil aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğretidir.
Her yaşta yapılabilir.
Dersler yetişkinler ve çocuklar için 3 grupta yapılacaktır.
Yetişkinler için:
Grup1: Pazartesi - Çarşamba 19:00 Cumartesi 10:00
Grup 2: Salı - Perşembe 19:00 Cumartesi 10:00
Grup 3: Cumartesi - Pazar 17:00
Çocuklar için:
Grup 1: Pazartesi - Çarşamba 18:00
Grup 2: Cumartesi - Pazar 13:00
Grup 3: Cumartesi - Pazar 16:00